Recomandari

Tu știi ce porți? 5 tipuri de piele naturala din care se fac accesorii perfecte

Producem tot felul de produse, curele, tolbe, poșete, serviete și borsete, toate din piele naturală. Însă, în atelierul nostru intră mari bucăți de piele, de tot felul. Ne-am dori ca oamenii care achiziționează astfel de produse să cunoască acest fapt și să înțeleagă de ce unele produse sunt mai scumpe decât altele, sau de ce unele necesită o mai mare atenție decât celelalte, atunci când sunt curățate.

Boxul. Acesta este cel mai întâlnit tip de piele folosit în toate atelierele de maorchinărie din lume. Este o piele netedă și fină unde se recunoaște ușor desenul natural al pielii de bovine. Este o piele tăbăcită care se folosește atât la fabricarea încălțărilor dar și a genților, portofelelor și a altor produse. Cea mai fina este cea de vițel.

Bizonul, un alt tip de piele, mai groasă, care provine de la mânzat, vite și bubaline. Această piele este presată cu placă reliefată pentru a se forma pe suprafața ei un desen reprezentativ pentru a acoperi unele imperfecțiuni. Aceasta este o piele mult mai lucioasă decât boxul.

Velurul. Pielea întoarsă este un sortiment de piele cu aspect de catifea prin șlefuirea pieilor pe partea cărnoasă. Cele mai prețioase piei din velur sunt de la bovine tinere. Prin diverse metode, aceasta ajunge să fie utilizată pentru fabricarea mai multor produse.

Sevroul.  Provine din cuvântul ”chevre” care, în franceză, înseamnă ”capră”. Acest tip de piele este unul foarte subțire și rezistentă la îndoire alungire și tracțiune. Această piele este utilizată pentru marochinăria fină ( mănuși, curele și alte accesorii fine).

Sevreta. Piele obținuta din piele de oaie, care imită sevroul. Aceasta absoarbe apa și permite modificări de formă și de asta este folosită pentru încălțăminte.

Așadar, la noi în atelier vei găsi fel și fel de piei, gata să fie transformate în cele mai frumoase produse. Voi ce tip de piele cunoașteți?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *