Recomandari

Si geanta are o istorie. Part II

Prima pochette apare în anul 1916 cu o forma rectangulară combinând astfel practicitatea cu eleganța plicului de seara. Aceasta era conceputa din din piele, din metal sau tricot și avea atașat un lănțișor metalic pentru a putea fi purtată.

În 1955 apare prima geantă matlasată care are, la fel, un lănțișor atașat și un sistem de închidere dreptunghiular în formă de C.

În anii 60, modelul de geantă capătă o formă mai mult practică decât estetică, având în vedere concentrarea femeilor pe emancipare. Acestea au nevoie de o geantă mare, încăpătoare care să se potrivească cu toate ținutele. Gențile purtate de Jackie Kennedy și Grace Kelly, lasă loc formelor moi și lungi, care ajung până la șold.

Celebra Margaret Thatcher îşi va numi geanta “companionul meu de încredere”. Este o geantă mică, nu foarte feminine, dar este tot ce are nevoie o doamnă precum ea. Tot în aceste moment își face apariția si vestita servietă.

Anii 80 continuă cu gențile de brand și de firmă, aceste adevenind un must have și fiind cele mai căutate. Pentru o geantă Hermes se face listă de așteptare, iar gențile Louis Vuitton sunt purtate de celebrități.

Anii 90 si 2000, sunt anii în care geanta capătă diferite forme, fiind concepută de sute de branduri, din zeci de modele de materiale în diferite culori. Exact așa cum își doresc clientele.

Totodată, denumirea genții capătă forme diverse. Precum, tolbe, poșetă, geanta poștașului, borsetă, etc. Acestea se regăsesc pe piață, în diverse magazine, cu scopul de a fi purtate și a accesoriza ținutele doamnelor și domnișoarelor și nu numai. Și domnii au gențile lor. Asta putem regăsi în articolul de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *